Menu Sluiten

ZORG EN GEZONDHEID

Wat kan de Buurtsportcoach van Leidschenveen-Ypenburg voor u doen als zorgprofessional?
Op dit moment voldoen te weinig volwassenen uit Leidschenveen-Ypenburg aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Dit met verschillende gevolgen van dien zoals te hoge bloeddruk, diabetes, overgewicht, depressiviteit, eenzaamheid, en diverse andere fysieke en mentale klachten. De Buurtsportcoach heeft als doel om deze volwassen bewoners structureel in beweging te krijgen en aan te laten sluiten bij het bestaande beweegaanbod in en rond de wijk(en). Om deze doelgroep te bereiken is een nauwe samenwerking met de zorgprofessionals in de wijk van belang.

Heeft u patiënten c.q. cliënten die gebaat zijn bij meer bewegen en een gezondere leefstijl? Dan kunt u die doorverwijzen naar de Buurtsportcoach. Hij zal deze bewoners gedurende een traject van zes maanden actief begeleiden en coachen richting een gezonde leefstijl waarin structureel bewegen en plezier in bewegen centraal staat. De Buurtsportcoach heeft een goed overzicht van het bestaande beweegaanbod met de daarbij horende kosten en mogelijkheden. Daarnaast zet de Buurtsportcoach zich in om het bestaande aanbod uit te breiden met nieuwe activiteiten naar behoefte van de wijkbewoners. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met onder andere diverse sport-, buurt-, en welzijnsorganisaties.

Wie kunt u doorverwijzen of aanmelden bij de Buurtsportcoach?

  • Bewoners die structureel onvoldoende bewegen (volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen)
  • Bewoners die verhoogde gezondheidsrisico’s lopen door hun ongezonde leefstijl (overgewicht, depressiviteit, hoge bloeddruk, diabetes, slijtage gewrichten etc.)
  • Bewoners die al gezondheidsklachten hebben, fysiek en/of mentaal (depressiviteit, overgewicht, rugklachten, eenzaamheid, vermoeidheid, slecht zelfbeeld etc.).

”Wacht niet op een goede dag, maak er één”.

Veilig aanmelden van patiënt en/of cliënt
De Buurtsportcoach gaat zorgvuldig om met de gegevens van uw patiënt en/of cliënt en is aangesloten bij onderstaande beveiligde communicatie systemen voor zorgprofessionals. Na uw doorverwijzing naar de Buursportcoach zal uw patiënt en/of cliënt uitgenodigd worden voor een intakegesprek. In dit gesprek zal er gekeken worden wat de behoeftes en wensen zijn en gaan samen met de buurtbewoner op zoek naar een passende beweegactiviteit. Aanmelden kan via:

Heeft u vragen omtrent aanmeldingen of wilt u een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek dan kunt u altijd even contact opnemen met de Buurtsportcoach via Jeffrey@buurtsportcoachdenhaag.nl of per telefoon: 06-10011859